tiistai 6. tammikuuta 2009

Auringonlasku Newport beachilla

Day 17. San Diego - Laguna beach - Newport, Orange County.

Aamu alkoi San Diegon keskustaan tutustuessa. Piti suorittaa mm. pakollinen Hard Rock Cafe -vierailu. Kaupunki näytti kauneutensa myös keskustassa, sillä kaikkialla oli siistiä, vihreää ja arkkitehtuuri oli tyylikästä. Matka jatkui rantatietä pitkin kohti Orange Countyä eli OC:ta. Reitti oli henkeäsalpaavan kaunis! Tien vasemmalla puolella välkkyi turkoosin sininen meri auringon paisteessa ja oikealla oli kukkuloita täynnä toinen toistaan hienompia residenssejä. Välillä tie kulki läpi surffauskylien, jotka olivat täynnä kahviloita, seafood-ravintoloita ja ranta-aktiviteettimyymälöitä. Kerran ajoimme harhaan ja näimme päiväannoksemme aseista, kun yritimme pyrkiä merijalkaväen harjoituskeskukseen. Myös edellä ajaneen poliisiauton ikkunasta näkyi komeat pumppuhaulikot.

Pysähdyimme lounaalle Laguna beachille ja nautiskelimme vaihteeksi välimeren ravintolan antimia. Ruuan jälkeen oli aikaa hengailla rannalla ja katsella rantaelämää.


Päätimme matkalla, että jäädään yöpymään Newportiin, joka on mm. tuttu Ullan suosikkisarjasta OC:sta. Ehdimme kaupunkiin juuri sopivasti ennen auringonlaskua ja menimme katsomaan sitä Huntington beachille. Kaupungin ranta on viisi kilometriä pitkä! Oli siinä taas ihmettelemistä, kun pari päivää sitten tuijoteltiin lumisia canyonin rinteitä! Rantaa paiskasivat suuret aallot, joilla taiteili useita surffaajia.


Make oli näkevinään myös delfiinejä tai muita eväkkäitä, mutta varmuutta tähän ei kyllä saatu... Sen sijaan näimme, Paksua lainatakseni, "megasuuria lokkeja!" eli pelikaaneja, jotka lensivät päämme yli auringonlaskussa.
Sunsetin jälkeen oli aika rueta miettimään majoitusta ja löysimme suht kivuttomasti läheltä pääkatua mukavan Sun'n Sand -motellin. Iloksemme kuulimme respan naiselta, että kaupungissa oli tänään katufestivaalit, joten niinpä lähdimme hengailemaan ja svengailemaan värikkäälle pääkadulle, jossa oli markkitunnelmaa ja esiintymässä monia artisteja.


Jotkut jopa tanssivat suljetulla kadulla. Kaupat olivat auki yhdeksään ja niinpä tytöt tekivät löytöjä loppuun saakka. Löytöjä on tehty sen verran pitkin matkaa, että tänään piti ostaa pari uutta matkalaukkua... Make yllätti romanttisesti Ullan antamalla hänelle mainstreetiltä ostettuja kukkia drubaduurin laulaessa vieressä. Ihanaa!

Loppuun vielä uusimpia havaintoja matkan varrelta:

- Kreikkalaisesta salaatista (joka on meidän suosikki!) ei ole missään tietoakaan, mutta kana-caecar-salaattia saa ihan jokaisesta ja joka tasoisesta ruokapaikasta.
- Amerikkalaiset todella osaavat oheismyynnin. Siirryttäessä paikasta A paikkaan B et voi välttyä taitavasti järjestetystä oheismyyntitarjonnasta.
- Suihkut ovat vaikeakäyttöisiä ja niistä lähtee hirveä ääni.
- Ulkomaalainen ajokortti tai edes passi(!) ei käy henkilöllisyystodistuksena kaikissa ruokapaikoissa Newportissa. Not for aliens!
- Jenkit todella osaavat small talk -kehumisen. Ulla has so fabulous hair ja Heinin housut ja huivi ihastututtavat kaikkia vaatemyyjiä.

-Ulla, Heini ja Make (Paksu nukkua tuhisee vieressä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti