lauantai 3. tammikuuta 2009

Pientä yskän poikasta ja syviä canyoneita

Day 14. Grand Canyon - Phoenix.

Päivä starttasi aamupalalla Best Westernin hotellilla Williamsissa. Paksun "joukkueen" huone nukkui vähän pommiin, kun kelloa ei oltu muistettu muuttaa paikalliseen aikaan, joka muuttui tunnilla eteenpäin edellisen illan ajomatkan aikana.


Aamupäivän aikana ajelimme lumisissa maisemissa Grand Canyoneille. Lunta tuprutteli, mutta keli ei onneksi ollut liukas.


Ilma oli pikkaisen sumuinen, mutta onneksi Canyoneilla maisemat olivat odotuksen arvoiset. Henkeäsalpaava näky ulottui silmän kantamattomiin ja koko matkaajajoukko totesikin maiseman näyttävän kuin suurelta maalaukselta. Muitakin turisteja oli paikalla (mm. tukkimassa kokoajan teitä) ja sisäänpääsy Canyoneille maksoi meiltä $ 25.

Matkaajien sairausbarometria on myös syytä hieman päivittää: Ullalla hieman yskää ja nuhaa, Sari kuumeessa ja tukossa, Paksulla orastavaa kurkkukipua, kuten myös Heinillä. Hovikuskimme Make paranemaan päin. Hyvä asia tässä kaikessa on se, että esimerkiksi kaupassa löytää kyllä muut matkakumppanit, ku suunnistaa vain yskimisen mukaan.

No mutta eiköhän tässä ala kohta matkasairastelut riittämään. Tänään nimittäin ajelimme illaksi Phoenixiin yöksi ja kiva oli seurailla ulkolämpötilan kohoamista. Ajeltiin muun muassa Flagstaffin ohi, jonka liepeillä näimme myös intiaaneja ja rancheja sekä "pikku Aspenin".Talvimaisemat jäivät taakse ja täällä kaupungissa, jossa yli 325 päivää vuodesta on aurinkoisia, on lämpötila jälleen kohdallaan. Grand Canyoneilta laskeuduttiin melkoisen paljon alaspäin ja mm. Ulla pelkäsi että pää räjähtää paineenvaihtelun vuoksi. =)


Nyt 22:56 paikallista aikaa on hyvä aika lähtä nukkumaan ja huomenna aamusta aloittaa ajeleminen kohti San Diegoa, joka on n. 350 mailin päässä Phoenixistä.

Loppuun kuitenki vielä havaintoja amerikkalaisten oudoista tavoista TOP-3.

1. VAATETUS
- Lapsille ei pueta hanskoja, pipoa tai kaulaliinaa, vaikka olisi pakkasta. Aikuisilla kyllä em. vaatetus löytyy.
- Ihmiset ovat unohtaneet hameet kotiin ja kulkevat vain legginsseissä. Paitsi Vegasissa, jossa ei käytetä edes niitä.
2. RUOKA
- Hampurilaispaikkoja on jokapuolella, mutta sen sijaan Starbucks on tyyliin ainoa kahvila.
- Karkit ovat täynnä elintarvikevärejä ja valikoima on surkea.
- Kurkku on tuntematon vihannes.
3. LIIKENNE
- Ajaminen on helppoa, kunnes eteen tulee ruuhka. Ruuhka voi yllättää missä vain, milloin vain.
- Yksi liittymä per yksi kaupunki.
- Katuvaloja ei ole vielä keksitty

- Pax ja yölliset TOP-3 kumppanit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti