tiistai 6. tammikuuta 2009

Sombreroja ja Sea Worldia

Day 16. San Diego - Tijuana - San Diego.

4 maata, 4 osavaltiota, 6 hotellia, 1258 mailia.

Maisemat vaihtuu ja karavaani kulkee, hilirimpsis vaan tänään team per´hee päätti tylsistyä Amerikkaan ja siirtyä vehreämmille laitumille Meksikon puolelle. Vai pitäiskö sanoa, et ainakin vaarallisimmille laitumille.
Aamupäivällä loikkasimme rajan yli meksikoon, laillisesti. Ensimetreillä vastaan asteli paikallisia poliiseja jööti-aseet tanassa ja me "turistit" vaan mietimme, että so what. Tutuistuimme Tijuanan vanhaan kaupunkiin ostostellen kaiken maailman krääsäää ja mikäs oli ostostellessa, kun hinnat tippui tingatessa aina vähintään 50%. Kaupustelijat olivat innokkaampia kuin Mustamäen torilla, sillä jopa apteekista huudeltiin kadulle Viagra-tarjouksia.Oltiin kyllä niin Meksikossa, Tijuanan kaduilla näkyi lähes ainoastaan paikallisia ringoja soittamassa banjoa. Maisemat muuttui samantien valokylteistä ja pikaruokapaikka-mainoksista mataliin hökkeleihin ja meksikolaisiin pikkubaareihin. Saatiin siis nautiskella turistien puutteesta ja tutustua kaupunkiin suht rauhassa.Myöhemmin kuultiin selitys ulkomaalaiskatoon, edes amerikkalaiset eivät uskalla ylittää rajaa, koska Tijuanassa on viime vuoden aikana ammuskeltu ilman syytä tosi paljon ihmisiä ja korruptoituneessa maassa poliisitkin saattavat vangita ketä tahansa ja vaatia lunnaita. Onneksi kuultiin tämä vasta reissun jälkeen, muuten olis saattanut jäädä Meksiko näkemättä... No mutta päästiin ehjänä takasi.


"Tijuana crimes on the rise! Tijuana is Mexico's most violent city."
- Borderfire report

Olihan se hienoa käydä ikään kuin ulkomailla ulkomailla, mutta paniikki reissun loppumisesta painaa jo sen verran lujaa, että aikataulu rupeaa olemaan minuuttiluokkaa. Takaisin Amerikkaan päästiin jonottamalla paikallisten seassa, meinas vallan jännittää, että jos siellä on tiukat tarkastukset, mut tullisedäthän oli vallan lepposia. Heini ehti jo miettiä kauhukuvia siitä, että turistina ostetun marakassin sisälle olisikin piilotettu jotain kiellettyä, mutta näin ei onneksi ollut. Jännittävän Meksiko-seikkailun jälkeen karistettiin somberot päästä ja suunnattiin kohti San Diegon Sea Worldia.

Sea World oli yllättävän rauhallinen, sillä paras sesonkiaika taisi olla jo ohi. Ei haittaa, koska ollaan Amerikas ja eiköhän me tässä vaiheessa päivää jo oltu ihan tarpeeksi jonoteltu. Note to myself: amerikkalaiset ne vaan jaksaa jonottaa aina ja iankaikkisesti.

Sea Worldissa menimme ensimmäisenä katsomaan päivän päätähteä, eli Shamu (suomalaisittain Samuli) nimistä miekkavalasta.. ja sen ystäviä. Lisäksi näimme suuria haikaloja, hauskan delfininäytöksen sekä pingviinejä.Oli kyllä ensimmäinen kerta kun pääsi, tai siis joutui, näkemään hain niin läheltä, haiden akvaarion läpi oli nimittäin rakennettu tunneli, huh, aika pevottavaa. Eräässä altaassa uiskenteli myös suuri rausku, joka heitti ullalle ylävitosen. ;D. Sea Worldin jääkarhut ja merileijonat olivat myös näkemisen arvoisia ja merileijonat muistuttivat hieman Sarin Pokoa (mäyräkoira). Johan ny on kumma ku pitää San Diegoon asti matkustaa ihailemaan feikkilunta:D


Perheelle sattui pieni virhearvionti heti Sea Worldiin saavuttuamme, kun menimme pienelle vesiajelulle, jossa kaikki kastuimme läpimäräksi. Kiva =). Laite oli siis verrattavissa Linnanmäen Hurjakuruun, paitsi että amerikkalaiseen tyyliin siinä kastui paaaaaljon enemmän! Noh onneksi Californian aurinko kuivatti vaatteet nopsasti ja me pääsimme jatkamaan huvittelua.

Illalla kävimme sitten syömässä hotellin lähettyvillä vaatteiden oikeasti kunnolla kuivuttua. Loppuilta vietettiin taasen hotellilla pelaillen (on muuten aika koukuttava toi Paksun joulupukilta saama Tiedolla tai taidolla-peli!)ja seuraavaan päivään valmistautuen. Huomenna matka jatkuu kohti Anaheimia, sieltä löytyy kuulemma myös joku pieni kaupallinen puisto nimeltä Disneyland.

- Paksu, Heini ja Sartsa

4 kommenttia:

 1. Tuo jääkarhu näyttää kyllä niin kyrsiintyneeltä, tyyliin: "Tää on taas niin tätä. Tyhmät ihmiset luulee, että minusta on hauskaa, kun työnnetään pehmojääkarhu lasia vasten..." :D

  VastaaPoista
 2. ....kyllä Pukki tietää...
  Ullasta on kehkeytynyt aivan amerikkalaisen näköinen hattuineen ja laseineen :).

  VastaaPoista
 3. Eikö tullu miekkavalasta katsoessa yhtään Free Willy- olo?

  VastaaPoista
 4. Aah, onneks te ootte siellä reissaamassa kaikissa jännissä paikoissa, ni mää saan tässä samalla kans viihdettä koulutöiden välttelyiden lomaan ku käyn lukemassa teidän turinoita. xD

  VastaaPoista