torstai 25. joulukuuta 2008

Turistelupäivä

Day 5. New York.

Jouluaamun herätys oli ikimuistoinen.. pikkuhiljaa Perhé heräili Salisburyn hotellihuoneessaan ja kaikkia jännitti, oliko pukki tuonut lahjoja takan alla roikkuviin sukkiin. Ennen lahjojen avausta Ulla lähti reippailemaan Central Parkiin ja kävi hakemassa mielettömän aamupalan hotellille. Kahvia, muffinsseja, smoothieita, jogurtti-myslejä, ja toki bageleita mm. kananmuna-pekoni täytteellä. Aamupalat syötiin tuttuun tapaan lattialla kuusen ja lahjojen ääressä, tulen loimutessa LCD-takassa ja joululaulujen soidessa. (Jenkeillä on näin joulun aikaan tv-kanava, jossa näkyy vain koko ajan palava takkatuli ja taustalla soi joulukappaleita.)


Aamupalan jälkeen päästiin lahjojen kimppuun. Kaikki olivat olleet tosi kilttejä, sillä paketteja löytyi sukista paljon. Ulla sai mm. todella tyylikkään Mk:n laukun ja Make FDNY:n "työasun" (=Fire Department of New York city).

Päivän ohjelmassa oli turistelua ympäri New Yorkkia, joten oli aika unohtaa shoppailu hetkeksi. Turistikierros sisälti nähtävyyksiä ja haahuilua ruuan perässä.
Nälkäiset matkalaiset löysivätkin Washington Squaren liepeiltä Dallas BBQ -ruokapaikan, jossa annokset ja juomat olivat Texas-kokoa. Mahtoi olla paikallisten barbaarien kantapaikka. LIHAAAA, LIHAA ja LIHAAAA....Loppuillasta käytiin vielä Time Squarella ihmettelemässä miljoonia valomainoksia. Paikalla oli näin joulun aikaan paljon muitakin turisteja, sekä itse joulupukki. =)
Illan kruunasi mieletön hevoskärryajelu Central Parkissa, oman chaufeurin kyyditsemänä. Kavioiden kopseen kuulluessa taustalla oli ämpimien vällyjen alta mahtava katsella pilvenpiirtäjiä ja Manhattanin silhuetteja.


Huomenna perjantaina onkin sitten viimeinen New York päivä edessä, joten varmaan ohjelmassa on vielä viimeiset nähtävyydet, eli Statue of Liberty ja Empire state building. Lisäksi viimehetken shoppailua ja paniikkipakkausta.

Lauantaina 27.12. matkaajien reissu jatkuu kohti etelän lämpöä, eli Californiaa ja Los Angelesia. Aikaeroa tulee lisää 3 h, joten silloin kokonaisero Suomen aikaan on 10 tuntia.

Mutta nyt nuttumaan.. kotia koppahan maata, tai siis ainakin melekeen..

- Joni ja Heini

1 kommentti: