keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Road Trippiä ja kotiruoan kaipausta

Day 10. Los Angeles - Las Vegas.

Per'he oli hätinä vasta toipunut eilisestä Universal Studioiden elämyksien aiheuttamasta ähkystä, kun oli jo aika suunnata "pikku" road tripille kohti vivaaaa Las Vegasia! Huh, tässä vaiheessa reissua rupee jo tuntuun, että ei yksinkertaisesti pysty käsitteleen kaikkea mahtavaa mitä on nähny ja kokenut. Eihän joka päivä voi hämmästyä kaikesta ja olla näin onnellinen??

No, on tässä myös takapakkia tullut siinä mielessä, että enää ei tee yh-tään mieli roskaruokaa! Ei oikeesti ymmärretä, et miten amerikkalaiset voi elää näin, kaiket päivät vaan hampparia ja raneja ja pizzaa ja yäh. Huh, reissua jäljellä vielä yli viikko ja nyt jo ollaan kaikki ikävöity kurkkua, ruisleipää, keitettyjä perunoita, makaronilaatikkoa ja suomalaisia tavallisia karkkeja. Eräällä ruokailulla erityiskaipauksen kohteeseen pääsi Heiniltä äidin jauhelihamureke, Paksulta äidin perunamuusi + kyljykset + herkkusienikastike, Ullalta ja Makelta Ullan äidin tekemä seikalakeitto , Sartsalta poronkäristys + pottumuusi, puolukat ja maustekurkku. (Samalla tässä testataan, kuinka hyvin vanhemmat lukee meidän blogia, ahkerimmilla on jo kattilat porisemas meidän paluulounasta varten;) )

No mutta se ruoasta ja sen kaipuusta, ollaan me kuitenkin syöty ja hengissä pysytty:D Eli päivän missiona oli operaatio Los Angelesista kohti Las Vegasia.
Aamupala nautittiin sellasessa amerikkalaisessa 50-luvun henkisessä dinerissa, joita näkyy elokuvissa, olis voinu koska vaan kuvitella, että Happy Daysin Fonzie ajaa paikalle amerikanraudallaan.Aamupalan jälkeen käytiin vaihtamassa kaksi pientä vuokra-autoa yhteen isoon. Ei saatu sellasta autoa ku oltiin tilattu...saatiin parempi!:D Eli pihassa meitä odotti *iiiiiiiik* tyylikkään musta Jack Bauerin agenttiauto eli Chevrolet Suburban, tummennetut lasit ja 8 hengelle tilat, kyllä nyt kelpaa ajella! Auto oli sellanen jööti, että jos sen 18 laukulla täytettyä perää vähä heilauttais niin johan olis highwayllä tilaa.


Päätettiin lähteä suoraa ajeleen kohti Las Vegasia, kun ei oikein tiedetty kauanko matka kestäis ja kuinka pahat uudenvuoden ruuhkat olis tiedos. 9 tuntia kestänyt ajo sujui Ullalta ja Makelta mallikkaasti ja takapenkillä oli enemmän tilaa ku Ylistaron kirkossa.

Havaintoina voidaan kertoa, että välimatkojen puolesta ainoastaan siirtyminen Los Angelesista ulos kesti monta tuntia ilman pahempia ruuhkiakin ja jos liittymän sattuu missaaamaan (mitä me ei onneks ja ihme kyllä tehty:D) niin saa ajaa noin 150 km ennen ku pääsee takasi. Sen verran elämyksellistä oli ajelu, että vaikka alun perin oltiin ajateltu pitää yöpysähdys motellissa matkan varrella, niin yhtäkkiä nuan vaan ajettiinki Las Vegasiin asti!

Vivaaaa Las Vegas! Hotellia, valoja, hotelleja ja valoja ja vielä enemmän valoja! Jo ennen varsinaista Las Vegasia oltiin jo ihan pähkinöinä et joko nyt, vaikka kyseessä oli vasta joku Vegasin esikaupunkialue:D Erityisesti Paksulle Vegasin ilmanala aiheutti hullua kiljuvaa villiintymistä VEGAS BEIBE LAS VEGAS!! Näyttävään Mirage hotelliin saavuttiin väsyneinä ja häkeltyneinä, heitettiin auton avaimet conciergelle ja suunnattiin huoneisiin.
Nyt sit kirjotetaan blogia täällä, näin sitä aikaa vietetään Las Vegasissa ;D Huomenna sitten juhlistetaan uutta vuotta Vegasissa, aika uskomatonta. Me tullaan vähä jälkijunas aikaeron takia, joten aivan ihanaa uutta vuotta jo nyt kaikille!:)

- Heini (journalisti)
- Sari (referoi)
- Pax ja Ulla (kuvat)

1 kommentti:

  1. Vau! Aivan mahtava reissu ollut teillä, ja täällä Suomessa sitä vaan ihastelee miten hienosti fiilis välittyy blogissa. Kiitos!

    Ja tosi hyvää Uutta Vuotta Vegasiin! Täällä Oulussa on myrskyä, ja ilotulitukset on peruttu - kaupungin keskusta on melkolailla autio. Siitä viis ja vuoteen 2009!

    VastaaPoista