sunnuntai 28. joulukuuta 2008

NYC:n nähtävyyksiä katselemassa

Day 6. New York.

Viimeinen aamu New Yorkissa alkoi reippahasti, kun matkaajat hyvin nukutun yön jälkeen kävivät jälleen Hotel Salisburyn $4 aamupalalla syömässä niitä maailman mielettömimmän ihania munkkeja, MUMS! Siis Arnoldsin donitsitkaan eivät ole niin rasvaisia, niin epäterveellisiä ja niiiin hyvän makuisia, kuin hotellin donitsit. :P

Aamupalan jälkeen lähdettiin katsomaan nähtävyyksiä. Hurautimme Staten Island Ferryllä vapauden patsaan ohitse ihailemaan pilvenpiirtäjien muodostamaa palapelimaista näkyä.


Palattuamme lauttareissulta kävimme tutustumassa NYC:n talouden pääkeskittymään, Wall streetiin. Pistäydyttiin myös saaren eteläkärjen hienoimmassa Trinity kirkossa, jonka jälkeen matkamme jatkui Flat Iron buildingille, joka tunnetaan erikoisesta silitysraudan muodostaan.


Kävimme myös WTC-raunioilla, eli niin kutsutulla Ground Zerolla. Päivän turistelun jälkeen matkaajat läksivät syömään amerikkalaiseen T.G.I. Friday’siin (Thank God It’s Friday), minkä jälkeen tytöt lähtivät laitattamaan kynsiään Nail Spa’han ja pojat lähtivät hotellille ottamaan pienet päivätorkut.

Noin 21:00 paikallista aikaa pääsimme Central Parkkiin, jossa oli illalla aivan mykistyttävät hienot maisemat. Vuokrasimme luistimet ($20 / hlö) ja soluttauduimme arviolta noin. 200 muun luistelijat joukkoon kiertämään ”Wollman Rink” jäärataa.


Luistelu sujui mallikkaasti ja jälleen oikein amerikkalaiseen tyyliin, käsi kädessä(koko perhéellä). Ilta oli kyllä loistava päätös matkan New York osuudelle ja jäi takuulla matkaajien mieliin yhtenä hienoimmista kokemuksista NYC:ssä.

Loppuilta pakattiin tavaroita ja valmistauduttiin seuraavan päivän lentoon New Yorkin JFK-lentokentältä Los Angelesin LAX-kentälle…

- Pax

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti